Személyes blogom: NORBERT.blog.hu


...

Történnek dolgok.

Dolgok, amik netre kerülnek.

Reklám


Rss

Kövesd figyelemmel a blogot és nézd elsőnek a legfrissebb bejegyzéseket, már RSS-en keresztül is! Klikk:
március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  • fakutya2: 7-13nál még oda üt egy párat a gumibottal,de minek amikor szegény már meg se tud mozdulni mert raj... (2011.06.24. 12:50) Felháborító embertelenség
  • andi_andrea: A legtobb ijen baleset azert van mert nem tartsak be a kozlekedesi szabalyokat.A es ezert tortenne... (2011.04.06. 17:37) Gyomorforgató balesetek - képek
  • Sorin (törölt): Csodasak, mind a ketten. (2009.07.07. 19:44) Katona dolog
  • Sorin (törölt): Nahyon kinos mi. (2009.07.07. 19:42) Reklám 2.
  • Sorin (törölt): Bekapta...Most mar vege minden disznosagnak. (2009.07.07. 10:26) Navracsics beadja. Fletó bekapja ?!

2008.01.18. 13:40 NORBERT

Meghalt Bobby Fischer

Címkék: a sakk legjobb bobby fischer

(Szerintem, ha valaki, akkor Ő mindenképp megérdemel egy bejegyzést.)

Hatvannégy éves korában Izlandon meghalt a sakkozás világbajnoka, Bobby Fischer, aki 1972-ben megszakította a szovjetek hegemóniáját, és Borisz Szpasszkijt legyõzve a legjobb lett.

A zseniális tehetségű Robert James Fischer élete legnagyobb sikerét 1972-ben, Izlandon érte el, amikor a szovjet Borisz Szpasszkijt legyõzve a világ legjobbja lett, egyben ő lett a sportág legfiatalabb világbajnoka is.

Amíg a döntőig eljutott, kétszer is 6-0-ás győzelmet aratott, improvizatív játékára addig nem volt példa, egyik legyőzöttje, Bent Larsen hónapokra idegszanatóriumba kényszerült a veresége után. (Egyik híres partija [1] Larsen ellen.)

Néhány éve a szigetország volt az otthona - az Egyesült Államokból kiutasították -, és hatvannégy éves korában itt is halt meg. Korábban három vagy négy évig élt Budapesten, előtte a Vajdaságban, imádta a gyógyfürdőket.

Világbajnoki címét nem védte meg, mert 1975-ben, harminckét évesen váratlanul - veretlenül - visszavonult, nem állt ki Anatolij Karpov ellen, nem értett egyet ugyanis a nemzetközi szövetség szabályzatával.

A kilencvenes évek elején visszatért és Belgrádban újra megmérkõzött Szpasszkijjal, a mérkõzés létrehozásában nagy szerepet vállalt Rajcsányi Zita - később feleségül is kérte - és az újvidéki Kubát János, akinek segítségével elõteremtették a 3,3 millió dolláros díjalapot. Az 1992-es mérkőzés előtt nyilvánosan leköpte azt a telexet, amelyben tudatták vele, hogy Jugoszlávia tiltott terület, és amerikai állampolgár nem léphet be az ország területére.

Hivatalosan ugyan soha nem igazolódott be, hogy magyar gyökerekkel rendelkezik, mégis sokan úgy tartják, hogy igen. Két CIA-ügynök róla írt könyvében azt nyomozta ki, hogy egy Neményi Pál nevû magyar tudós anyagilag támogatta az édesanyját. (index.hu)


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://idefigyu.blog.hu/api/trackback/id/tr13302129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felméripéter · http://felmeripeter.blogspot.com 2008.01.18. 14:29:54

Régebben olvastam róla, nagyon tetszett ez az én nagyon jó sakkozó vagyok, leszarom a szabályokat magatartása, azért, mert valóban volt alapja. Itt csak azt jegyzem még meg, hogy a Szpasszkij elleni belgrádi visszavágót is megnyerte. Riszpekt Mr. Bobby Fischer!

Festivalul Body Mind Spirit · http://www.bodymindspiritfestival.ro 2008.03.17. 10:59:04

Draga Prietene, Poate ca ti-ai inceput calatoria prin meditatie…..sau prin explorarea traditiilor religioase orientale…. Sau prin investigarea tratamentelor homeopatice….sau poate ca pur si simplu ai hotarat sa reevaluezi ce ti se pare important. Atunci cand incerci sa gasesti un echilibru in viata ta, poti sa iti alegi singur calea. Nu exista o cale absolut corecta prin care sa-ti cultivi intraga fiinta : spiritul, gandirea si corpul. Si, precum probabil stii, in prezent exista mai multe resurse la dispozitie pentru un stil de viata echilibrat, complet decat ai gasit vreodata in trecut. Dar cum anume le poti controla ? Cum poti separa sarlataniile si remediile de scurta durata de cele reale, cu rezultate pe termen lung ? La Body Mind Spirit Festival vei gasi acele solutii pe care le cauti pentru a-ti lumina calea: aboneaza-te chiar astazi la newsletterul Festivalului si vei primi ultimele noutati, in mod gratuit ! Body Mind Spirit Festival este dedicat oferirii unei palete largi de produse si servicii pe care le-am considerat informative, utile, instructive, inaltatoare. www.bodymindspiritfestival.ro
süti beállítások módosítása